Vin & Samtaler

Jeps, den er god nok. Jeg vil gerne blande to formater, til ét samlet.

Du kender måske den traditioneller vinsmagning/vinskole, måske du også har hørt om samtale saloner? Men har du hørt nogen blande de to? Jeg tror det ikke (se lige mig være en first mover agtigt type 😅

Ej, jeg forstår godt, hvis du vil vide liiidt mere

Jeg har længe haft en drøm, om at lade min ‘multipassionerede’ sider få lidt mere plads. At blande emner, jeg ikke ser blandet ellers, og samtidig dele mine passioner med, andre, så som dig.

Jeg savner, at vi har flere dybe samtaler, at vi tillader os selv at tænke over emner og modtage input, man ikke ellers ville møde. Jeg har selv deltaget i nogle korte samtale saloner, og føler de kan noget helt andet. Særligt når man taler med fremmede mennesker om emner, der kan føles sårbare. Min opfordring vil faktisk derfor også være, at tilmelde sig alene til en af de her aftener.

Selvfølgelig må I også gerne komme flere samlet, men overvej, hvad det kan, at snakke om noget særligt, med et menneske du aldrig har hørt før. Lytte til ord, du ikke ved hvor ender og give plads til noget nyt. Det siger jeg, som en ellers introvert type, men når det handler dybe samtaler med ægte mennesker, så er jeg lykkelig.

Nårh ja, også er der det der med vinen, for hvorfor nøjes jeg ikke bare med, at lave samtalesaloner? Jo, det er simpelthen fordi jeg også elsker vin, og jeg gerne vil gøre det mere mindre snobbet at elske vin, at vi alle kan snakke lidt mere om hvad vores egne præferencer er (ikke hvad der ‘burde’ være den bedste vin, men hvad der er den bedste vin for DIG). Vi vil derfor også arbejde med vores egne ‘smagsprofiler‘.

Som udgangspunkt er der plads til 16 deltagere hver aften, meeen hvis interessen er meget større, vil jeg se om vi kan booke et større lokaler, det vil jeg dog ikke garantere på forhånd.

Vin & Samtaler er for dig der...

 • er nysgerrig på at vide mere om vin
 • er nysgerrig på at lære mennesker at kende, på en anden måde
 • er åben for anderledes måder at samles på
 • godt kan lide at nørde
 • savner dybere og anderledes samtaler i hverdagen
 • kan lide at netværke, men foretrækker at have noget konkret at tale om

Men ikke for dig der...

 • ikke drikker vin
  • Bortset fra Januar der er med alkohol fri alternativer 
 • ikke har lyst til dybe samtaler, der kan komme tæt på
 • ikke synes det er pengene værd
 • taler nok i hverdagen

Emnerne

Orangevin & Vrede

Hvis du ikke før har prøvet orangevin, så skal du glæde dig! Det er en af mine personlige favoritter. Oftest lidt mere kraftfulde end hvidvine og lettere end rødvine. Og med en lille side af noget ‘funky’.

Vrede, jeps, vi ligger hårdt ud. Vrede er oftest en følelse vi pakker væk eller skammer os over, men nu skal vi tale om den. Hvad den gør ved os og hvad vi forstår ved vrede.

Afholdes Tirsdag d. 27/8 på Vinøs Vinbar på Amager.

Naturvin & Kreativitet

Naturvin er ofte kendt som noget der lugter af mødding, men det er SÅ meget mere end det. Det kan være helt nede på jorden og super sært, og alt derimellem. 

Kreativitet, elsket, misundt og meget omtalt. For hvad er kreativitet egentlig, kan vi alle være kreative, eller er det kun få de få? Giver kreativitet os mening i livet?

Afholdes Tirsdag d. 24/9 på Vinøs Vinbar på Amager.

Rødvin & Filosofi

Efteråret er landet, vi dykker ned i lækre mørke og varme rødvine. Nogle vi kan hygge os med, når mørket falder på, i sofaen eller ved spisebordet. Et udvalg af mine favoritter, primært fra Europa. 

Nu bliver det lidt eftertænksomt, vi graver os ned i lidt filosofi. Kierkegaard har siden gymnasiet haft en særlig plads i mit hjerte, så han vil fylde denne aften.

Afholdes Tirsdag d. 29/10 på Vinøs Vinbar på Amager.

Portvin & Balance

Portvin er en undervurderet gudedrik. Det fungerer faktisk også langt bedre til mad, end de fleste måske forventer.

Balance er et spørgsmål, jeg har tumlet med længe, både for mig selv, og i min balance podcast. Jeg er ikke alene med denne ‘jagt’ eller længsel, så lad os tale om det.

Afholdes Tirsdag d. 19/11 på Vinøs Vinbar på Amager.

Bobler & Håb

Året nærmer sig sin afslutning, så lad os smage på lækre bobler, både champagne, cava og måske noget mere specielt.

Håb, årh den vigtige følelse, som vi så ofte mangler, eller har svært ved at finde. Lad os sammen gå ud af 2024 fyldt med flere tanker om håb og hvad det kan bringe os.

Afholdes Tirsdag d. 10/12 på Vinøs Vinbar på Amager.

Proxier & Dovenskab

Proxier – jeps, et lidt nyt udtryk for alternativer til vin. Jeps, det er januar og vi går alkoholfri på den. Vi skal se om der findes noget lækkert, der kan give en ‘vinøs’ følelse, uden alkohol.

Dovenskab, hvad er det egentlig? Hvorfor er det en dødssynd, og burde vi måske nyde at være lidt dovne i ny og næ i stedet?

Afholdes Tirsdag d. 21/1-2025 på Vinøs Vinbar på Amager.

“Vinen er blandt drikke den nyttigste, blandt lægemidler det mest velsmagende, og blandt næringsmidler det mest indbydende”

Plutarch (46-120 e.Kr.)

Hvad får du ud af at deltage?

Du får nogle anderledes samtaler, end du plejer.

Du får nye bekendtskaber med samme interesser.

Ny viden om vine, du måske ikke har smagt før.

Spørgsmål du kan tage med hjem og bruge i andre sammenhænge.

Inspiration til samtaleemner til andre sociale sammenhænge.

Sjove aftener i godt selskab.

Hvad siger tidligere deltagere på andre arrangementer faciliteret af mig?

Deltagerene går glade hjem. Another Nerd er en fantastisk facilitator og sparringspartner i alle de forskellige frivillige netværksmøde vi deltager i sammen. Det giver os endnu bedre møder med højt fagligt indhold.

Christian Gram
Selvstændig Konsulent

Anne Cathrine ved en hel masse om, hvad der skal til for at teams fungerer og lykkes. Hun kan identificere, hvad der ikke fungerer og hjælpe teams på vej tilbage på sporet. Hendes viden om psykologisk tryghed sætter hun i spil både direkte og indirekte, mens hun understøtter og faciliterer en proces, der kan skabe velfungerende teams.

Stor anbefaling af Anne Cathrine som facilitator og problemløser!

Hvordan vil sådan en aften foregå?

Indledning

Der vil altid være en halv time til at ankomme i. Både så der er lidt fleksibilitet i starttidspunktet, også man lige kan lande i omgivelserne og være klar til en fortryllende aften.

Aftenens kerne

Aftenens videns emne introduceres med lidt baggrund, både teoretisk og mine egne tanker (sammen med lidt snacks). Dernæst introduceres det første vin.

Aftenen vil derefter veksle mellem et nyt spørgsmål og et nyt glas vin (4 glas i alt).

Afslutningen

Aftenen bliver rundt af, med afsluttende bemærkninger og plads til at kunne snakke ‘færdig’, før vi helt lukker ned.

Fokus på roligt at ‘tjekke ud’ og lande i dine tanker igen.

Jeg er klar til at vælge hvilke(n) aften(er) jeg vil med til

Hvad er 'reglerne'?

Der vil som udgangspunkt være en forholdsvis filosofisk tilgang til emnerne. Samtale spørgsmålene skal gerne indlede til refleksion og eftertanke. Formålet er at nå ‘dybere’ end normalt.

Det må gerne blive personligt og konkret, men det handler ikke om at overskride grænser.

Fokus skal være på

 • Åben dialog
 • Nysgerrige sind
 • Ingen fordømmelse
 • Ønske om læring

Men det er ikke..

et terapeutisk rum, det kan blive både personligt og privat, men du skal selv sætte grænserne for, hvad du har lyst til at dele, eller ej. Du behøver ikke dele diverse traumer fra dit eget liv.

Husk ikke at overtræde dine egne grænser, selvom det kan føles som om du ‘burde’ dele mere. Det er kun dig der ved hvor din grænse går.

Husk samtidig, at respekter andres grænser, hvis de synes en samtale pludselig kommer for tæt på, så accepter det, og grib dem kærligt i, at lukke den del af samtalen på en pæn måde.

Det er heller ikke meningen, at vi skal drikke os i hegnet. Det er en kærlighed for samtale og vin der samles, ikke et ønske om fuldskab.

Priser & Indhold

En enkelt aften

Prøv det af, og se om det er noget for dig

650 kr

1/2 sæson

Køb 3 aftener på en gang, og få det til en billigere pris pr. gang.

1675 kr

Hele sæsonen

Køb adgang til alle 6 aftener på én gang

2975 kr

Spørgsmål og svar

Du er altid velkommen i min indbakke, så kan vi tage en snak. Enten på mail eller via diverse sociale medier – jeg er bare en kort besked fra dig.

Købet vil som udgangspunkt være bindende, jeg har ikke mulighed for at kunne refundere dit køb. Det er dog muligt for dig, at videre sælge din billet. Hvis du ønsker hjælp til det, så sig endelig til.

Som udgangspunkt nej. Det er i forvejen meget minimalt, hvad jeg tjener på det her koncept, så købet er personligt.

DOG med forbehold for at du er blevet syg eller forhindret til en af aftenerne, her må du gerne videresælge din billet.

Januars aften er med det man er begyndt at kalde proxier, dvs. alkoholfrie alternativer.

Jeg er dog også med på, at lave aftener helt uden drikkevarer på et senere tidspunkt, hvis der er nok interesse for det. Smid mig en mail, hvis det kunne være noget for dig.

Scroll to Top