Udviklere er også mennesker, er de ikke?!

Savner du også en mere menneskelig tilgang til IT udvikling? En større viden om de tekniske rammer, og en større forståelse for både IT udvikling, og nørderne der elsker det? 

Så glæd dig til at læse min bog!

Du kan her tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg skriver om forskellige emner der rammer ind i denne menneskelige tilgang. Det hele startede med idéen til bogen, nu er der ved at blive kreeret en podcast, hvem ved hvor det ender.

Skynd dig med ind i hulen, Mulle 😉

Bogens titel: Udviklere er også mennesker

Jeg har i min karriere oplevet en del forskellige IT projekter i både store og mellemstore virksomheder, i det offentlige og i det private. Desværre har jeg også oplevet mange af de samme udfordringer, når det kommer til udvikling af projekter. Der er ufatteligt mange dygtige specialister på projekterne, men kommunikationen faggrupperne imellem går ofte skævt. Jeg tror grundlæggende ikke på, at det er en modvilje for at forstå hinanden der er årsagen, men at der mangler et fællessprog til at skabe sammenhold i stedet for kløfter. Jeg arbejder derfor på et værktøj, der giver et fællessprog og en bedre forståelse mellem faggrupperne.

Menneskelige faktorer på spil

Udviklere er også mennesker, en udtalelse som kan virke provokerende for nogen, og sjov for andre. Min vinkel kommer fra oplevelser af, at udviklere mere er maskiner der ‘bare’ får ting til at virke. De har dog også en faglig stolthed og kreativitet, som der skal være plads til, hvis vi vil have gode IT løsninger.

Misforståelserne vi alle oplever

Der er mange termer i IT udvikling, som betyder noget forskelligt, ift. hvem du taler med, og deres baggrund. Der er f.eks. enormt mange forskellige holdninger til hvad agil udvikling egentlig er. 

Tips til bedre kommunikation

For at lette misforståelserne, har jeg designet et hus, der skal hjælpe med at kommunikere de mere komplekse niveauer af IT udvikling. Huset er et værktøj til at skabe et fælles sprog blandt de mange forskellige fagligheder, der kan findes på et projekt.

Vi kommer bedre i mål med IT projekterne, når vi forstår hinanden.

Bygget på egen erfaring

Jeg har arbejdet i en del forskellige virksomheder af forskellige størrelser, og haft forskellige roller i forskellige teams. Jeg har beskrevet brugerrejser som forretningsanalytiker, udarbejdet testbeskrivelser og brugertest som User Experience specialist, og jeg har haft rollen som Product Owner for et ufatteligt skarpt udviklingsteam. 

De forskellige projekter og virksomheder har lært mig ufatteligt meget, på både godt og ondt, det er derfor jeg omsætter denne erfaring til min egen måde at arbejde på. Jeg mener, IT projekter kan drives på en anden måde end vi gør i dag. Jeg tror på, at der er en bedre fremtid for alle os, der elsker at arbejde med udviklingsprojekter. 

Profilbillede Anne Cathrine