Udviklere er også mennesker, er de ikke?!

Savner du også en mere menneskelig tilgang til IT udvikling? En større viden om de tekniske rammer, og en større forståelse for både IT udvikling, og nørderne der elsker det? Så glæd dig til min bog!

Du kan her tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg løbende vil holde dig opdateret på, hvor langt jeg er med bogen, der vil hjælpe dig videre med det hele..

Bogens arbejdstitel: Udviklere er også mennesker

Jeg har i min karriere oplevet en del forskellige IT projekter i både store og mellemstore virksomheder, i det offentlige og i det private. Desværre har jeg også oplevet mange af de samme udfordringer, når det kommer til udvikling af projekter. Der er ufatteligt mange dygtige specialister på projekterne, men kommunikationen faggrupperne imellem går ofte skævt. Jeg tror grundlæggende ikke på, at det er en modvilje for at forstå hinanden der er årsagen, men at der mangler et fællessprog til at skabe sammenhold i stedet for kløfter. Jeg arbejder derfor på et værktøj, der giver et fællessprog og en bedre forståelse mellem faggrupperne.

Menneskelige faktorer på spil

Udviklere er også mennesker, en udtalelse som kan virke provokerende, men jeg har desværre oplevet mange ledere, der ikke forstår dette. De underminere helt almindelig faglig respekt og forståelse for det håndværk der ligger bag.

Misforståelserne vi alle oplever

Der er mange termer i IT udvikling, som betyder noget forskelligt, ift. hvem du taler med. Der er f.eks. enormt mange forskelle på forståelsen af Agil udvikling. 

Det er ofte en udfordring på projekter.

Tips til bedre kommunikation

Jeg er ved at udvikle en metode, der kan gøre det nemmere at kommunikere tekniske problemer, til mennesker der ikke har den samme store tekniske viden.

Vi kommer bedre i mål med IT projekterne hvis vi forstår hinanden.

Bygget på egen erfaring

Jeg har arbejdet i en del forskellige virksomheder af forskellige størrelser, og haft forskellige roller i forskellige teams. Jeg har både beskrevet brugerrejser som forretningsanalytiker, udarbejdet testbeskrivelser og brugertest som User Experience specialist, og jeg har haft rollen som Product Owner for et ufatteligt skarpt udviklingsteam. Alle de forskellige projekter og virksomheder har lært mig ufatteligt meget, på både godt og ondt, det er derfor jeg omsætter denne erfaring til min egen måde at arbejde på. Jeg mener, IT projekter kan drives på en anden måde, og jeg tror på, at der er en bedre fremtid for alle os, der elsker at arbejde med udviklingsprojekter. 

Profilbillede Anne Cathrine